Journal

Boek Brievenbusmaatschappijen

July 11, 2014/Blog /2 Comments

In opdracht van SEO Economisch Onderzoek bewerkte VEMP de teksten voor het boek Brievenbusmaatschappijen, uitgegeven door uitgeverij Atlas Contact. Daarbij richtte VEMP zich vooral op het toegankelijk maken van de teksten voor een breder publiek.

Bijzondere financiële instellingen (bfi’s), ook wel brievenbusmaatschappijen genoemd, worden vooral gebruikt om geld van het ene internationale bedrijfsonderdeel naar het andere door te sluizen. Er zijn er ruim twaalfduizend in Nederland, en ze zijn vaak in het nieuws. De discussie wordt gevoerd door mensen die om morele redenen tegen bfi’s zijn, of om fiscale redenen vóór. De feiten, cijfers en achtergronden blijven onderbelicht. Barbara Baarsma, Marco Kerste en Jarst Weda geven – niet op morele, niet op fiscale, maar op economische gronden – antwoord op de vragen: wat zijn brievenbusmaatschappijen? Hoeveel geld gaat erin om? Wat leveren die bfi’s de Nederlandse staat nu werkelijk op? Wat zijn de risico’s?  Over welke geldstromen wordt nagenoeg geen belasting betaald?
Bron: Atlas Contact
> Bestel het boek en/of lees een fragment

brievenbusmaatschappijen omslag.indd

2 Responses to “Boek Brievenbusmaatschappijen”

 1. admin

  Beste Eva,
  Het boek kun je bestellen via de website van atlas Contact, zie link onderaan het item.
  Groet,
  Yolanda van Empel

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Redacteur of communicatieadviseur nodig? Bel 06 481 75 882 of mail naar yolanda@vemp.nl