Portfolio

Verslag Locus Partnerdag

'Die quotumwet hoeft er niet te komen'

VEMP deed online verslag van de Locus Partnerdag van 12 juni jl.

Bedrijven zien steeds meer kansen op werk binnen hun bedrijf voor mensen die in 2015 onder de Participatiewet vallen. Functiecreatie, regionale arbeidspools en banen stapelen, zijn mogelijkheden die veel bedrijven overwegen. Maar ook zien veel werkgevers nog belemmeringen in wet- en regelgeving bij het maken van werk voor de doelgroep.

Dat blijkt uit de discussies tussen zo’n 35 werkgevers op de Locus Partnerdag in Hotel de Wageningsche Berg. Ook staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid was van de partij. Veel bedrijven spraken hun zorg uit over de quotumwet die hen boven het hoofd hangt wanneer het niet op tijd lukt om genoeg werk te creëren voor de doelgroep. Klijnsma: 'Ook detacheren telt wat mij betreft mee, mits we het samen goed regelen. Dat neemt een angel weg.'

> Lees meer

Zeker in deze economisch lastige tijden waarin bedrijven mensen moeten afvloeien, krijg ik vaak de opmerking: "Leuk hoor, die krakkemikkige types, maar nu even niet". Ik ben daar dus niet van. De mensen waar we over praten, hebben hun halve leven ergens bijgebungeld.  (Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken & Werkgelegenheid op de Locus Partnerdag)

Tekst: Yolanda van Empel - Fotografie: Frans van den Broek

Client:Locus Netwerk

Services:Tekstschrijver

Date:12 juni 2014

launch project
IMG_2976

Redacteur of communicatieadviseur nodig? Bel 06 481 75 882 of mail naar yolanda@vemp.nl